Jag och Danne har flyttat till ny lägenhet

Ny hundbädd till den nya lägenheten.

För någon vecka sedan flyttade jag och Danne äntligen in i vår nya lägenhet. Ny och ny, den är byggt på 50-talet men den är i alla fall ny för oss och ett stort lyft jämfört med den gamla som var en etta på endast 35 kvm. Den nya är ”bara en tvåa men dock på nästa 80 kvm med ett stort och härligt vardagsrum men också en rymligt och luftig hall med genomgående fönster i två väderstreck.

Renovering innan inflytt

Innan vi flyttade in var vi dock tvungna att måla om och renovera en hel del. Samtliga väggar och tak var tvungna att målas om och därefter hade vi dit en golvslipare som gick över alla trägolven och sedan olja in dom. Resultatet blev långt över förväntan och verkligen superfint. Därav så kan jag med gott samvete faktiskt kalla det vår nya lägenhet även om den inte är nybyggt. Passade nämligen även på att måla om köksluckorna via en lackeringsfirma i malmö samt byta ut bänkskivorna som var fula och trista med någon grå laminat i en stenliknande historia. Nu pryds köket av en massiv oljad ekskiva som med de omgjorda luckorna verkligen lyfter köket och gör en sugen på att laga något gott. Nu återstår det att köpa en ny soffa och lite andra nya möbler, lampor och växter. Vi stormtrivs verkligen i vår nya lya, jag och Danne.

MåNGa hundbäddar att välja bland

På tal och vi och Danne, Danne är alltså inte min nya pojkvän utan min älskade hund, närmare bestämt en brun jaktterrier som älskar mig lika mycket som jag älskar honom. I vår gamla trånga etta bestod hans hundsäng mest av en gammal dyna och ett par filtar. Danne är inte den som klagar eller är bortskämd men i och med att vi nu flyttat till en större bostad så är det dags att kika på en större och mysigare hundbädd till honom. Det finns verkligen en uppsjö av olika modeller att välja på men jag valde att leta bland de lite mer snygga och sköna hundbäddar som har en liten kan runt om som verkligen göra det lite extra mysigt och ombonat att gosa ner sig i hundsängen. La lite tid och surfade runt för att kika på olika modeller och läste även på en del hundforum om vilka för och nackdelar det fanns med de olika bäddarna på marknanden.

Nu har jag i alla fall beställt en ny hundbädd och enligt webbshoppen så ska den dyka upp hos oss i slutet på veckan och både jag och Danne ser verkligen fram emot att hämta ut den och installera den i hans nya favorithörna intill min säng i sovrummet. På återseende och vi återkommer med fler bilder på vår renoverade lägenhet. Ska bara få klart med det sista också.