Hundlek i skogen

Hundhalsband till min labrador

Under hösten härliga dagar älskar jag att ta med min hund ut på en lång runda i bokskogen. Att bara vandra omkring planlöst och gå ditt min labrador vill – att på så sätt få upptäcka nya delar av skogen som vi tidigare inte utforskat. Det är en härlig känsla som påminner mig om friheten som barn. Att ta dagen som den kommer inte inte bekymra sig över något alls.

Just idag sken solen och vad passar då bättre än att plocka med lite fika och och filt. Att ligga och busa med hunden och slappa i höstsolen. Något av det bästa jag vet faktiskt och något jag sällan kan få nog av och alltid ser framemot.

Efter fikapausen hade vi turen att hitta en del svamp, närmare bestämt flera lite av prima kantareller. Ibland har man tur och har precis tvättat av dem och ikväll blir det svampstuvning till middagen. Blir nog till att slå upp en kyld öl och krypa upp i soffan med hunden. Det kan man unna sig efter en lång härlig dag ute nature. Dock gick vårt hundhalsband sönder på hemvägen så det blir till att inhandla ett nytt halsband till min hund i veckan. SMHI har nämligen lovat finfint väder även till kommande helg och då vill vi ha repris på den gångna helgen, gärna då även med lyckan att hitta mer svamp. På återseende.