Dags att välja utbildning

Utbildning Malmö

Jag går nu mitt sista år på gymnasiet och har verkligen trivts i skolan med både lärare och mina klasskompisar. Dagarna i skolan är roliga och givande och jag har alltid uppskattat att få möjlighet att gå i en svenska skola och få en bra utbildning för framtiden. Men nu börjar jag närma mig – tiden då det är dags att på allvar börja fundera på vad jag vill plugga och studera, och inte minst, vad jag vill jobba med i framtiden när jag blir stor.

Jag gillar de flesta ämnena och det är väl egentligen bara tyska som jag inte tycker är sådär jätteroligt. Kanske har det också med att göra att jag tycker det är svårt och finner inget större intresse och motivering att plugga i just tyska språket. Men, jag har nu bestämt mig för att ta tag i det och se till att få lite bättre betyg även här. Inte minst har jag kommit fram till att det kan vara smart att kunna just lite tyska om man vill jobba och studera i Tyskland eller Österrike i framtiden. Och just Österrike skulle jag kunna tänka mig att bo några månader eller så då jag verkligen älskar att åka skidor och snowboard. Även hört att det ska finnas bra skolor och stora möjligheter att utbilda sig där så på sista tiden har jag fått upp ögonen lite för det.

Mitt stora intresse är annars mina älskade hundar, en labrador och en pudel. Att leka och skoja eller anordna hopptävlingar för hundarna med några kompisar är något vi ofta göra på helgerna. Ibland besöker vi även hundutställningar och lär oss massor på detta. Därmed sagt så har jag under en längre tid funderat på om jag inte skulle passa och trivas med att jobba som veterinär då jag tycker om de allra flesta djur, undantaget ormar och råttor. Men antar att det är ganska ovanligt att man söker vård för just dessa djur på en klinik.

Så mitt första mål är att läsa naturvetenskaplig utbildning Malmö för att därefter söka mig vidare och studera till just veterinär. Båda utbildningar är tuffa och krävande efter vad jag har hört men sällan eller aldrig kommer något gratis här i livet så det är bara att kavla upp ärmarna och plugga på för att nå mitt mål.

Det känns extra tryggt och skönt nu när jag hittat vad jag vill göra i framtiden, inte minst eftersom jag nu har möjlighet att välja min utbildning på hemmaplan i Malmö och kan därmed bå kvar ett lite tag till hos mina föräldrar tills jag hittat ett eget studentboende.