Hitta det du söker

Du har klickat dig vidare och nu kommit till sidan där du kan hitta information och länkar om bland annat Elektronik . Vi hoppas du hittar vad du söker annars är det bara att klicka på Sitemap nedan för att hitta allt på vår hemsida samlat på en och samma plats.

Alan Rickman

Alan Sidney Patrick Rickman (född 21 februari 1946) är en engelsk skådespelare på scenen och skärmen. Han är en känd teaterskådespelare i moderna och klassiska produktioner och en före detta medlem av Royal Shakespeare Company .

Hans breakout resultat var som Vicomte de Valmont i Les Liaisons Dangereuses , för vilken han nominerades till en Tony Award . Rickman är känd för sina filmföreställningar som Hans Gruber i Die Hard , Severus Snape i Harry Potter-filmerna , Eamon de Valera i Michael Collins , och Metatron i Dogma .

Rickman har också haft ett antal andra noterbara filmroller som sheriffen av Nottingham i Robin Hood: Prince of Thieves , Jamie i Truly, Madly, Deeply , PL O'Hara i ett väldigt stort äventyr och överste Brandon i Ang Lee : s 1995 film Förnuft och känsla . På senare tid spelade han domare Turpin i filmen anpassning av Stephen Sondheim: s musikal Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street .