Lägg till länk

På denna sida lägger du till din länk. Fyll bara snabbt och enkelt i de olika fälten och klicka på "Klar". Efter detta kommer vi kontrollera länken, allt för att hålla så hög standad som möjligt så vi ger Dig möjligheten till en så bra tjänst som möjligt.

Namn:
E-mail:
Kategori:
Url:
Länk text:
Beskrivning:

Alan Rickman

Alan Sidney Patrick Rickman (född 21 februari 1946) är en engelsk skådespelare på scenen och skärmen. Han är en känd teaterskådespelare i moderna och klassiska produktioner och en före detta medlem av Royal Shakespeare Company .

Hans breakout resultat var som Vicomte de Valmont i Les Liaisons Dangereuses , för vilken han nominerades till en Tony Award . Rickman är känd för sina filmföreställningar som Hans Gruber i Die Hard , Severus Snape i Harry Potter-filmerna , Eamon de Valera i Michael Collins , och Metatron i Dogma .

Rickman har också haft ett antal andra noterbara filmroller som sheriffen av Nottingham i Robin Hood: Prince of Thieves , Jamie i Truly, Madly, Deeply , PL O'Hara i ett väldigt stort äventyr och överste Brandon i Ang Lee : s 1995 film Förnuft och känsla . På senare tid spelade han domare Turpin i filmen anpassning av Stephen Sondheim: s musikal Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street .